Woning huren bij 070 Wonen

Ik ben op zoek naar een huurwoning, hoe doe ik dat?

U kunt op de website van 070 Wonen een overzicht vinden van beschikbare huurwoningen. U kunt de zoekfilters gebruiken om specifiek te zoeken op bijvoorbeeld locatie, huurprijs en type woning. Als u interesse heeft in een woning, kunt u via de website contact opnemen met 070 Wonen om een bezichtiging in te plannen.

Zijn alle woningen die online staan beschikbaar?

Niet alle woningen die online staan zijn nog beschikbaar. 070 Wonen probeert de website zo actueel mogelijk te houden, echter kan het voorkomen dat een woning net verhuurd is terwijl deze nog op de website staat. Het is daarom altijd goed om contact op te nemen met 070 Wonen om de beschikbaarheid van een woning te controleren.

Kan ik urgentie krijgen?

Helaas werken wij niet met urgentie, al onze ingeschreven klanten maken evenveel kans om in aanmerking te komen.

Zijn de huurprijzen inclusief gas, water, elektriciteit?

Dit kan per woning verschillen. Op de website van 070 Wonen staat bij elke woning vermeld wat de huurprijs is en welke kosten hierbij zijn inbegrepen. Soms is bijvoorbeeld gas, water en elektriciteit inbegrepen in de huurprijs, maar soms moet je dit apart nog bijbetalen.

Wat is het verschil tussen een gestoffeerde en een gemeubileerde woning?
  • Een gestoffeerde woning heeft over het algemeen vloer- en raambekleding en lampen. Meubels zijn niet aanwezig, dus je moet zelf zorgen voor meubilair. Een gemeubileerde woning is daarentegen volledig ingericht met meubels en apparatuur. Je hoeft zelf geen meubels aan te schaffen, maar de huurprijs van een gemeubileerde woning ligt over het algemeen hoger dan die van een gestoffeerde woning.

Inschrijven

Moet ik een account hebben om te reageren op een woning?

Ja, bij 070 Wonen dient u zich eerst te schrijven voordat u kunt reageren op een woning

Hoe kan ik mij inschrijven bij 070 Wonen?

U kunt zich inschrijven bij 070 Wonen door het inschrijfformulier op de website in te vullen. Hierbij dient u enkele persoonlijke gegevens op te geven en een inkomensverklaring te uploaden.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

We slaan uw gegevens op en op basis van de aangegeven criteria ontvangt u van ons mailings met het nieuwe woningaanbod. We verstrekken uw gegevens niet aan derden en vernietigen ze zodra u zich uitschrijft.

Ik ben student, hoe bepaal ik mijn inkomen?

U mag alleen inkomen uit arbeid aangeven. Dus zonder studiefinanciering, huurtoeslag et cetera.

Hoe kan ik mijn inschrijving beëindigen?

Stuur ons een mail of klik op de uitschrijflink in de e-mail.

Mijn gegevens zijn gewijzigd, heeft dit invloed op mijn inschrijving?

Geef een wijziging in uw gegevens zo snel mogelijk door, zodat u voor ons bereikbaar blijft en er zeker van bent dat u in aanmerking komt voor een te bezichtigen woning.Contractvoorwaarden

Is het mogelijk af te zien van de huur van de woning na ondertekening van de huuropdrachtbevestiging?

Het is mogelijk om van de woning af te zien na ondertekenen van de huuropdrachtbevestiging. Echter hier zijn dan wel kosten aan verbonden. De kosten van de annulering zijn € 500,- exclusief btw.

Waarvoor moet ik deze kosten betalen?

Als u de huuropdrachtbevestiging tekent, reserveren we de woning voor u en halen we deze van de markt. Wij hebben dan dus geen kans de woning aan iemand anders te verhuren. Daarnaast moeten wij onze werkzaamheden voor een tweede keer uitvoeren.

Kan ik de huurovereenkomst ontbinden na ondertekening?

De huurovereenkomst is direct na ondertekenen van kracht. Wilt u de huurovereenkomst ontbinden dan zult u dit via de reguliere weg moeten doen. Dit betekent dat u deze moet opzeggen bij de verhuurder en/of beheerder.

Hoe lang is de looptijd van de huurovereenkomst?

Doorgaans is de looptijd van een huurovereenkomst minimaal 12 maanden. Dit houdt in dat u in ieder geval 12 maanden in de woning moet blijven wonen, voordat u gebruik kunt maken van de wettelijke opzegtermijn. Indien dit afwijkt wordt dit vooraf vermeld in de aanbiedingstekst van de woning.

Met hoeveel personen kan ik maximaal inschrijven op het adres bij de gemeente?

Dit is per adres verschillend en wordt in uw huurovereenkomst opgenomen.

Kan ik een huurverhoging verwachten en wanneer?

Huurverhoging kan voor het eerst worden doorgevoerd op de eerste van juli van het lopende jaar. Hier wordt vaak van afgeweken, zodat de eerste huurverhoging pas na een jaar komt. Dit staat dan in de huurovereenkomst aangegeven.

Is onderverhuur mogelijk?

Onderverhuur is alleen mogelijk als de verhuurder en/of beheerder hiervoor toestemming geeft.

Hoe lang bedraagt de opzegtermijn van een huurovereenkomst?

Vaak wordt er een minimale termijn afgesproken dat u de woning moet bewonen, bijvoorbeeld minimaal 12 maanden. Binnen deze 12 maanden kunt u de huurovereenkomst niet beëindigen. Na de minimale termijn is de opzegtermijn gelijk aan de betaaltermijn, doorgaans is dit één maand.

Kan de verhuurder ook opzeggen?

De verhuurder kan opzeggen als dit vooraf is aangegeven in de huurovereenkomst. Wel kan dit pas op de overeengekomen datum.

Zijn huisdieren toegestaan?

Dit verschilt per woning, maar doorgaans zijn huisdieren niet toegestaan.

Mag ik eigendommen plaatsen in de algemene ruimtes zoals fietsen, schoenenkasten etc.

Nee dit mag niet. Trappenhuizen, overlopen et cetera voor algemeen gebruik zijn een branddoorgang en moeten vrij gehouden worden. Als u hier spullen plaatst, heeft u de kans dat de verhuurder of beheerder deze verwijdert.


Voorwaarden woningen huren

Hoe hoog moet mijn inkomen zijn om in aanmerking te komen voor een bepaalde woning?

Om in aanmerking te komen voor een woning dient u minimaal 3 keer de totaalhuur aan bruto inkomen te hebben. Dus bijvoorbeeld voor een huur van 500 euro is een bruto inkomen van 1500 euro nodig. Uiteraard zijn er uitzonderingen, dit ligt aan de gestelde eisen van de verhuurder.

Is het mogelijk om een woning te huren met een garantsteller?

Bij sommige woningen is het mogelijk aan te huren met een garantsteller. Houd er rekening mee dat de garantsteller in Nederland woonachtig moet zijn en moet kunnen aantonen dat hij en de huur en zijn eigen maandelijkse lasten moet kunnen dragen.


Betalingen

Welke betalingen moet ik voldoen als ik een woning ga huren?

Bij het huren van een woning moet u een aantal betalingen voldoen nadat de verhuurder akkoord met u is gegaan als huurder en voor ondertekening van de huurovereenkomst:

Huur
  • Op de 1e van de kalendermaand, betaalt u de gehele kalendermaand,
  • Tussen de 1e en 14e van de maand betaalt u het totaal aantal dagen van de lopende maand
  • Vanaf de 15e of later betaalt u de dagen van de lopende maand en de daaropvolgende maand.
Waarborgsom

dit is vooraf aangegeven, maar is doorgaans één maand huur.


Belastingen en toeslagen

Welke belastingen moet ik betalen?

Huurders betalen de volgende belastingen:

  • Rioolrecht
  • Afvalstoffenheffing
  • Verontreinigingsheffing en ingezetenenomslag

De tarieven verschillen per gemeente en provincie. Informeer bij de gemeente of provincie voor de geldende tarieven en staffel.

Kom ik in aanmerking voor huurtoeslag?

Voor huurtoeslag dient u een zelfstandige woning te huren onder de geliberaliseerde huurprijs. Alle kale huren staan bij het aanbod aangegeven. Als deze onder de liberatiegrens ligt en uw inkomen het toelaat, kunt u huurtoeslag aanvragen. Voor verdere informatie verwijzen wij u door naar de website van de Belastingdienst.