Woning huren bij 070 Wonen

Ik ben op zoek naar een huurwoning, hoe doe ik dat?

U schrijft zich bij ons in om de nieuwste woningen te ontvangen, afgestemd op uw criteria. Na eventuele bezichtigingen kunt u reageren om in aanmerking te komen voor de woning.

Zijn alle woningen die online staan beschikbaar?

Wij doen ons uiterste best om ons aanbod actueel te houden, maar het kan voorkomen dat wij net een akkoord hebben bereikt voor de klant met de verhuurder waardoor de woning niet meer beschikbaar is.

Worden alle beschikbare woningen op de website gepubliceerd?

De woningen die beschikbaar komen, mailen we als eerste aan de mensen die bij ons ingeschreven staan. Mogelijk heeft u een project in verbouwing gezien. Deze projecten publiceren wij, zodra de ontwikkelaar aangeeft dat het bijna gereed is.

Kan ik urgentie krijgen?

Helaas werken wij niet met urgentie, al onze ingeschreven klanten maken evenveel kans om in aanmerking te komen.

Zijn de huurprijzen inclusief gas, water, elektriciteit?

Bij sommige woningen is gas, water en/of elektriciteit bij de huurprijs inbegrepen. Dit geven wij vooraf aan op onze website.

Wat verstaat 070 Wonen onder kale, gestoffeerde of gemeubileerde woningen?
 • Kale woning: geen stoffering, dus geen vloerbedekking (laminaat, tapijt etc.) en /of gordijnen.
 • Gestoffeerde woning: minimaal vloerbedekking (laminaat, tapijt etc.), mogelijk met gordijnen.
 • Gemeubileerde woning: geheel gestoffeerd en met meubilair. De woning is direct te betrekken, dus alles moet aanwezig zijn tot het keukengerei aan toe.
Woning aan huren
 1. Bent u enthousiast over een woning, dan sturen wij u een huuropdrachtbevestiging. Dit is een vorm van een pré-overeenkomst waarin wij de voorwaarden en condities bevestigen. Hierin gaat u akkoord met de voorwaarden en condities en staat aangegeven welke documenten wij van u verwachten. Zolang wij geen getekende huuropdrachtbevestiging ontvangen gaan de bezichtigingen met andere potentiële huurders door.
 2. De ontvangen gegevens sturen wij door naar de eigenaar en/of beheerder om een akkoord te verkrijgen. Met het oog op de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) willen wij u verzoeken uw BSN-nummer door te halen op uw persoonlijke documenten.
 3. Indien er een akkoord is van verhuurder / beheerder ontvangt u de factuur voor het aan huren van de woning en de concept-huurovereenkomst met toelichting. Na betaling maken we de huurovereenkomst definitief en kunt u deze ondertekenen. Indien u uitleg wilt hebben over de huurovereenkomst en onder begeleiding wilt tekenen in onze vestiging, bereken we hiervoor extra kosten. De huurovereenkomst wordt altijd conform Nederlands recht opgesteld.
 4. Dan volgt een inspectie van de woning. Wij lopen met u de woning door om eventuele schades in een rapport op te nemen. Dit is om te zorgen dat u niet aansprakelijk wordt gesteld voor deze schades als u eenmaal de woning weer verlaat.

Inschrijven

Waarom moet ik mij inschrijven?

Wij willen graag dat iedereen zich inschrijft, zodat wij vooraf kunnen nagaan of u in voor de diverse woningen in aanmerking komt. Het kan zijn dat wij een woning niet met u bezichtigen omdat u hiervoor niet in aanmerking komt op basis van inkomensnorm, gezinssamenstelling en/of andere voorwaarden.

Hoe kan ik me inschrijven als woningzoekende?

U kunt zich geheel kosteloos inschrijven op onze website. De inschrijving is een jaar geldig. Hierna wordt deze automatisch verwijderd.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

We slaan uw gegevens op en op basis van de aangegeven criteria ontvangt u van ons mailings met het nieuwe woningaanbod. We verstrekken uw gegevens niet aan derden en vernietigen ze zodra u zich uitschrijft.

Ik ben student, hoe bepaal ik mijn inkomen?

U mag alleen inkomen uit arbeid aangeven. Dus zonder studiefinanciering, huurtoeslag et cetera.

Hoe kan ik mijn inschrijving beëindigen?

Stuur ons een mail of klik op de uitschrijflink in de e-mail.

Mijn gegevens zijn gewijzigd, heeft dit invloed op mijn inschrijving?

Geef een wijziging in uw gegevens zo snel mogelijk door, zodat u voor ons bereikbaar blijft en er zeker van bent dat u in aanmerking komt voor een te bezichtigen woning.Contractvoorwaarden

Is het mogelijk af te zien van de huur van de woning na ondertekening van de huuropdrachtbevestiging?

Het is mogelijk om van de woning af te zien na ondertekenen van de huuropdrachtbevestiging. Echter hier zijn dan wel kosten aan verbonden. De kosten van de annulering zijn € 500,- exclusief btw.

Waarvoor moet ik deze kosten betalen?

Als u de huuropdrachtbevestiging tekent, reserveren we de woning voor u en halen we deze van de markt. Wij hebben dan dus geen kans de woning aan iemand anders te verhuren. Daarnaast moeten wij onze werkzaamheden voor een tweede keer uitvoeren.

Kan ik de huurovereenkomst ontbinden na ondertekening?

De huurovereenkomst is direct na ondertekenen van kracht. Wilt u de huurovereenkomst ontbinden dan zult u dit via de reguliere weg moeten doen. Dit betekent dat u deze moet opzeggen bij de verhuurder en/of beheerder.

Hoe lang is de looptijd van de huurovereenkomst?

Doorgaans is de looptijd van een huurovereenkomst minimaal 12 maanden. Dit houdt in dat u in ieder geval 12 maanden in de woning moet blijven wonen, voordat u gebruik kunt maken van de wettelijke opzegtermijn. Indien dit afwijkt wordt dit vooraf vermeld in de aanbiedingstekst van de woning.

Met hoeveel personen kan ik maximaal inschrijven op het adres bij de gemeente?

Dit is per adres verschillend en wordt in uw huurovereenkomst opgenomen.

Kan ik een huurverhoging verwachten en wanneer?

Huurverhoging kan voor het eerst worden doorgevoerd op de eerste van juli van het lopende jaar. Hier wordt vaak van afgeweken, zodat de eerste huurverhoging pas na een jaar komt. Dit staat dan in de huurovereenkomst aangegeven.

Is onderverhuur mogelijk?

Onderverhuur is alleen mogelijk als de verhuurder en/of beheerder hiervoor toestemming geeft.

Hoe lang bedraagt de opzegtermijn van een huurovereenkomst?

Vaak wordt er een minimale termijn afgesproken dat u de woning moet bewonen, bijvoorbeeld minimaal 12 maanden. Binnen deze 12 maanden kunt u de huurovereenkomst niet beëindigen. Na de minimale termijn is de opzegtermijn gelijk aan de betaaltermijn, doorgaans is dit één maand.

Kan de verhuurder ook opzeggen?

De verhuurder kan opzeggen als dit vooraf is aangegeven in de huurovereenkomst. Wel kan dit pas op de overeengekomen datum.

Zijn huisdieren toegestaan?

Dit verschilt per woning, maar doorgaans zijn huisdieren niet toegestaan.

Mag ik eigendommen plaatsen in de algemene ruimtes zoals fietsen, schoenenkasten etc.

Nee dit mag niet. Trappenhuizen, overlopen et cetera voor algemeen gebruik zijn een branddoorgang en moeten vrij gehouden worden. Als u hier spullen plaatst, heeft u de kans dat de verhuurder of beheerder deze verwijdert.


Voorwaarden woningen huren

Hoe hoog moet mijn inkomen zijn om in aanmerking te komen voor een bepaalde woning?

Om in aanmerking te komen voor een woning dient u minimaal 3 keer de totaalhuur aan bruto inkomen te hebben. Dus bijvoorbeeld voor een huur van 500 euro is een bruto inkomen van 1500 euro nodig. Uiteraard zijn er uitzonderingen, dit ligt aan de gestelde eisen van de verhuurder.

Is het mogelijk om een woning te huren met een garantsteller?

Bij sommige woningen is het mogelijk aan te huren met een garantsteller. Houd er rekening mee dat de garantsteller in Nederland woonachtig moet zijn en moet kunnen aantonen dat hij en de huur en zijn eigen maandelijkse lasten moet kunnen dragen.


Betalingen

Welke betalingen moet ik voldoen als ik een woning ga huren?

Bij het huren van een woning moet u een aantal betalingen voldoen nadat de verhuurder akkoord met u is gegaan als huurder en voor ondertekening van de huurovereenkomst:

Huur
 • Op de 1e van de kalendermaand, betaalt u de gehele kalendermaand,
 • Tussen de 1e en 14e van de maand betaalt u het totaal aantal dagen van de lopende maand
 • Vanaf de 15e of later betaalt u de dagen van de lopende maand en de daaropvolgende maand.
Waarborgsom

dit is vooraf aangegeven, maar is doorgaans één maand huur.


Belastingen en toeslagen

Welke belastingen moet ik betalen?

Huurders betalen de volgende belastingen:

 • Rioolrecht
 • Afvalstoffenheffing
 • Verontreinigingsheffing en ingezetenenomslag

De tarieven verschillen per gemeente en provincie. Informeer bij de gemeente of provincie voor de geldende tarieven en staffel.

Kom ik in aanmerking voor huurtoeslag?

Voor huurtoeslag dient u een zelfstandige woning te huren onder de geliberaliseerde huurprijs. Alle kale huren staan bij het aanbod aangegeven. Als deze onder de liberatiegrens ligt en uw inkomen het toelaat, kunt u huurtoeslag aanvragen. Voor verdere informatie verwijzen wij u door naar de website van de Belastingdienst.